Hoe helpen wij je nieuwe medewerkers te vinden?

Werving en selectie van kandidaten in de mondzorg is een vak apart, zeker in deze krappe arbeidsmarkt. Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van tandheelkunde professionals. Je kunt bij ons je vacature plaatsen voor een tandarts, mondhygiënist, tandartsassistent, praktijkmanager en overig mondzorgpersoneel, voor vaste én tijdelijke vacatures. Wij doen de werving en voorselectie voor jou. Dat bespaart een hoop tijd en moeite!

Vacature plaatsen

Wanneer je besluit je vacature te plaatsen bij Dental Care Professionals vinden wij het belangrijk dat een goed beeld te hebben van de tandartspraktijk, het team en het profiel van de kandidaat die jullie zoeken. We komen naar de praktijk toe of plannen een videogesprek in om alles door te spreken. Wij zorgen ervoor dat de vacature binnen 24 uur wordt geplaatst op onze website en grote job boards, zoals indeed.nl en werk.nl én, afhankelijk van de regio, meestal op een regionale vacaturebank. Ook zetten wij de vacature uit op onze sociale mediakanalen en benaderen wij passende kandidaten uit ons grote netwerk. Zo komt jouw vacature in korte tijd onder de aandacht van veel mensen in de mondzorg. Zonder dat het jou tijd kost!

Zorgvuldige selectie van kandidaten

Een persoonlijke benadering vinden wij erg belangrijk; zowel met jou als opdrachtgever, als met onze kandidaten. Daarom staat er een vaste werving- en selectieadviseur voor je klaar die contacten onderhoudt met kandidaten in jouw regio. De adviseur behandelt alle sollicitaties en vragen van kandidaten. De kandidaten worden uitgebreid geïnterviewd om een zo helder mogelijk beeld te krijgen van hun werkervaring, opleidingen, persoonlijkheid, ambities en competenties. Vervolgens ontvang je van ons, met instemming van de kandidaten, de cv’s met uitgebreide profielschetsen.

Begeleiding tijdens de sollicitatieprocedure

Na de selectie van kandidaten en het toesturen van cv’s:

 • geven wij, als je dat wilt, telefonisch toelichting op de ontvangen cv’s;
 • plannen wij sollicitatiegesprekken en meeloopdagen voor je in;
 • verzorgen wij de terugkoppeling naar de kandidaten;
 • wijzen wij ongeschikte kandidaten en kandidaten waar je niet mee verder wilt netjes af;
 • stemmen wij wederzijdse verwachtingen af, bijvoorbeeld t.a.v. salaris;
 • winnen wij indien gewenst referenties in en
  kun je gebruikmaken van onze kennis over personeelsbeleid in de mondzorg, zoals salarisrichtlijnen.

Veelgestelde vragen

Kunnen jullie met spoed tandheelkundig personeel vinden?

Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk passende kandidaten voor te stellen. Hoe snel wij een kandidaat aan je kunnen voorstellen hangt af van een aantal factoren: de regio, de functie, het aantal dagen, welke dagen, de werktijden en eventuele andere voorwaarden die worden gesteld. Als wij recent een kandidaat hebben gesproken waarvan wij denken dat hij of zij geschikt is voor de vacature, kan diegene soms al op heel korte termijn op gesprek komen of zelfs beginnen met werken.

Bemiddelen jullie waarnemend tandartsen en mondhygiënisten?

Ja, als wij tandartsen en mondhygiënisten spreken die een andere of extra werkplek zoeken, vragen wij altijd of ze ook openstaan voor waarneming. Daarnaast hebben wij een groot netwerk van kandidaten die zich specifiek bij ons hebben aangemeld als waarnemend mondhygiënist of tandarts.
Wil je meer weten over de kosten voor een waarnemer? Neem dan contact met ons op.

Waarom een bemiddelingsbureau inschakelen?

 • Als je met ons werkt krijg je een persoonlijke werving en selectieadviseur toegewezen, die een groot netwerk heeft in jouw regio.
 • Wij schrijven pakkende vacatureteksten voor je en zorgen dat je vacature onder de aandacht wordt gebracht bij een groot publiek actieve én latente zoekers.
 • Je kunt gebruik maken van onze expertise, onder meer op het gebied van contracten en personeelsbeleid.
 • Wij besteden veel tijd aan het zorgvuldig screenen van kandidaten. Als wij denken dat een kandidaat zou kunnen passen in jouw team, sturen we naast het cv, een uitgebreide profielschets. Zo krijg je alvast een goed beeld van de kandidaat.
 • Door de werving en selectie uit te besteden aan ons bespaar je een hoop tijd. Tijd die jij kunt besteden aan werk dat je écht leuk vindt.

Hoe gaat het plaatsen van een vacatureadvertentie in zijn werk?

Als je je vacature bij ons aanmeldt:

 • bespreken we uitgebreid je wensen, tijdens een videogesprek of een afspraak in de praktijk;
 • schrijven onze werving en selectieadviseurs een pakkende vacaturetekst;
 • staat je vacature dezelfde dag nog op www.dentalcareprofessionals.nl;
 • brengen wij je vacatureadvertentie onder de aandacht via onze sociale mediakanalen;
 • benaderen wij passende kandidaten uit ons grote netwerk;
 • is de vacature binnen 24 uur doorgeplaatst op diverse grote job boards.

Loondienst, zzp of uitzendkracht?

Wat voor type overeenkomst je aangaat met de door ons geworven medewerker beslissen jullie samen. De keuze kan mede afhankelijk zijn van de functie en duur van de overeenkomst die je wilt aangaan. Meer informatie over het verschil tussen loondienst, zzp en uitzenden vind je hier.